Dejstvo je, da se v žepu praktično vsakega izmed vas danes nahaja pametni mobilni telefon. Morda ne v žepu, ampak v torbici ali kje drugje, a neizpodbitno je, da brez njih ne gremo več nikamor. Pametni mobilni telefon nam omogoča toliko različnih stvari, da je postal dobesedno nepogrešljiv del naše »obvezne« opreme.

Če so mobilni telefoni nekoč veljali za komunikacijske naprave, s pomočjo katerih smo opravljali klice in pošiljali sporočila, so počasi postali več kot zgolj to. Včasih ima človek celo občutek, da sploh ne služijo več namenu komunikacije, ampak nam pomagajo pri delu, si z njimi krajšamo čas, pomagamo poiskati rešitve za določene situacije in podobno.

Pametni mobilni telefon je okno v svet

Včasih smo rekli, da so knjige okno v svet (in še vedno so), a danes je jasno, da pametne mobilne naprave ponujajo znanje in informacije neslutenih razsežnosti. Praktično ves čas smo preko njih povezani s svetovnim spletom, kjer iščemo informacije, recepte za kosila, najcenejše nakupe, glasbo in tako dalje.

Ampak, če želimo te naprave maksimalno izkoristiti, potem potrebujemo ustrezne aplikacije zanje. In katere so te aplikacije, ki nam lahko olajšajo delo, življenje, skrajšajo postopke in nam ponudijo odrešitev v trenutkih, ko se blazno dolgočasimo? Vsak ima svoj izbor »nujnih«, mi smo izbrali spodnje.

Vremenska napoved v vašem žepu

Vsekakor bi za začetek izpostavili aplikacije, ki napovedujejo vreme. S temi v vsakem trenutku vemo, kakšno vreme nas čaka, in tako se lahko nanj ustrezno pripravimo. In zakaj bi bila aplikacija boljša kot vremenska napoved na TV?

Predvsem zato, ker so navadno povezane z avtomatskimi servisi, kjer redno posodabljajo zadnje napovedi, vremenska napoved na TV pa je lahko hitro zastarela. Se tudi vi neprestano hudujete nad napačnimi napovedmi? Aplikacija, kot je na primer AccuWeather, lahko v tem primeru razreši vse vaše dvome in težave.

Dokumenti na vseh napravah

Google Drive je praktično nepogrešljiva aplikacija za vse, ki želite imeti v vsakem trenutku na dosegu roke vse dokumente in datoteke. Enostavno jo povežete s svojim Gmail naslovom in že lahko pregledujete, nalagate in urejate datoteke na tej oblačni platformi. Kar je zares velika vrednost tega, pa je, da se vse spremembe avtomatično shranijo na enem mestu in so dosegljive s katerekoli naprave, ki lahko dostopa do spleta.

Obdelava fotografij

Še eno področje, mimo katerega danes enostavno ne moremo, je obdelava fotografij. V dobi socialnih omrežij, ko tam objavljamo različne fotografije, si jih pred tem želimo navadno še obdelati, dodelati, morda kaj dopisati nanje. Za to je na voljo odlična in brezplačna aplikacija PicsArt, ki omogoča vse to in še več.

Apllikacija ponuja namreč pisanje na fotografije in v ta namen nudi ogromno različnih pisav, barv in senčenja. Seveda lahko tam fotografije tudi obrežemo, dodamo različne dodatke, ki jih najdemo v obsežni knjižnici, ali pa naložimo kakšne svoje. Vsekakor aplikacija, ki bo razveselila vse ljubitelje socialnih omrežij in citatov.

Težave s pomnjenjem gesel?

Glede na to, na koliko spletnih mest se dnevno prijavljamo in koliko gesel je potrebno za to vedeti na pamet, boste nadvse veseli aplikacije LastPass Password Manager. Ta vam namreč omogoča, da zgolj z enim geslom dostopate do vseh ostalih, ki jih potrebujete za prijavo v različne spletne račune.

Avtor

Spletni portal Bytes.si je namenjen vsem, ki se zanimate za internet, posel in podjetništvo. Prepričani smo, da si boste na našem portalu nabrali veliko novega znanja, ki bo uporabno in predvsem koristno. Prijetno branje in hvala za obisk!

Komentiranje ni mogoče.