Eden bolj zanimivih delov vsakega posla je načrtovanje spletne strani. Vse skupaj se seveda prične že z izbiro imena domene, če ni ta že posledično izbrana kot ime podjetja. Pri izbiri domene se sicer rado zatakne, saj si želimo kratkih, jasnih in iskanih besed, kar pa je navadno zelo težko dobiti prosto.

Naslednji korak pa je vsekakor izbira primernega gostovanja za vašo spletno stran. Ker bo ta obraz vašega podjetja, si boste želeli, da bo delovala hitro in nemoteno vse dni v tednu. A za to boste potrebovali kvalitetno gostovanje, ki vam bo predstavljalo konkretno oporno točko za vaš posel.

Izognite se domačim kletem

Včasih je bilo v navadi, da je vsakdo poznal nekoga, ki pozna nekoga, ki lahko ponudi spletno gostovanje. Ta nekdo je kar na domači strežnik namestil spletne strani vseh prijateljev in njihovih znancev ter jim omogočil poceni gostovanje. Kar je to običajno prineslo, so bili precejšnji glavoboli.

Ali je stran delovala počasi ali celo padla dol, tam pa ni bilo nikogar, ki bi se z nastalo situacijo ukvarjal. Torej, kar si želite za svojo spletno stran, je, da bo dosegljiva v vsakem trenutku, kot tudi, da bo dosegljiva podpora na strani gostovanja.

Gostovanje s tehnično podporo 24/7

Seveda je težko pričakovati, da boste nekoga poklicali ob 3h zjutraj in želeli pomoč, a dejstvo je, da najboljši ponudniki spletnega gostovanja nudijo 24-urno podporo vsaj preko spletne pošte. Na ta način vaša stran ne bo nikoli nedosegljiva dlje, kot bi bilo sprejemljivo.

Navadno imajo tovrstni ponudniki urejeno podporo v živo prek telefona tam nekje do poznega popoldneva, nadalje pa so dosegljivi preko spletne pošte ali spletnega klepetalnika. Ko boste iskali ponudnika spletnega gostovanja, imejte to vsekakor v mislih.

Koliko stane podpora?

V primeru, da vaša spletna stran gostuje pri določenem ponudniku, vam bodo tam z veseljem priskočili na pomoč in vam za svetovanje seveda ne bodo računali.

Do določenih stroškov lahko pride zgolj ob posredovanju tehnične ekipe, ki v vašem imenu izvede določena popravila ali druge posege na strežniku oziroma v bazi vaše spletne strani. Najbolje, da se o tovrstnih stroških pozanimate vnaprej, in sicer pred najemom paketa gostovanja.

Kateri paket gostovanja izbrati?

Odvisno od vaših potreb, sicer pa se je o tem najbolje pozanimati kar pri ponudniku. Opišite mu svoje potrebe in dobili boste odgovor, katero gostovanje bi bilo za vašo stran cenovno in tehnično najbolj primerno. V določenih primerih, ko gre morda za spletno vizitko ali zelo enostavno spletno stran, na kateri ne pričakujete veliko obiska, ni nobene potrebe po kakšnem dragem paketu.

Kako najti dobrega ponudnika gostovanja?

Kot smo že prej omenili; želeli si boste tehnične podpore 7 dni v tednu, da bodo za pomoč dosegljivi preko telefona in spleta. K temu pa vsekakor dodajmo še pomemben podatek, ki govori o kvaliteti samega ponudnika. To je obdobje poslovanja v tej branži. Če je nekoliko težje zaupati novincem, pa vas bo podjetje oziroma ponudnik z daljšim stažem precej lažje prepričal.

In še en nasvet: bodite pozorni na to, da ponudnik za pakete gostovanja ponuja strežnike s hitrimi SSD diski.

Avtor

Spletni portal Bytes.si je namenjen vsem, ki se zanimate za internet, posel in podjetništvo. Prepričani smo, da si boste na našem portalu nabrali veliko novega znanja, ki bo uporabno in predvsem koristno. Prijetno branje in hvala za obisk!

Komentiranje ni mogoče.